Vliegen met de vleugels van de adelaar

Iedereen is de kracht van de adelaar gegeven, dus waarom zou je willen vliegen met de nietige vleugels van een mus?

 

 

Alles begint met een vonk.

 

Één vonk, één moment waarop je voelt dat er een andere weg moet zijn. Dat het gemakkelijker kan. Dat onrust, stress en een protesterend lijf niet langer jouw keuze is. Dat je stappen kunt nemen en in beweging kunt komen. Dat het echt anders kan en mag. Dat het nu tijd is.

 


Een individueel traject op maat

  • Een impactvol individueel traject van 3 maanden.
  • Gezonder, helderder, vrijer, meer ontspannen en vreugdevoller leven.
  • Helemaal toegespitst op jouw situatie, verlangens, mogelijkheden en voorkeuren.
  • 7 livesessies in de natuur of in mijn praktijkruimte met verschillende begeleidingsvormen.
  • Mét educatie, want als je niet weet waarom je iets doet gaat het niet werken.
  • Tussendoor contact via Whatsapp, dit zorgt dat je aandacht ook tussen de sessies door gefocust blijft.
  • Speciale aandacht voor jouw uitvliegmoment aan het einde van de drie maanden.

 

Je realiseert je dat het tot nog toe niet helemaal gelukt is, ook al was het verlangen al lang voelbaar en heb je best wel één en ander geprobeerd.

 

Als je niet meer anders kunt, dan is het moment daar om te gaan vliegen. Te gaan vertrouwen op je eigen vleugels. Iedereen is de kracht van de adelaar gegeven, dus waarom zou je willen vliegen met de nietige vleugels van een mus? 

 

Het kan, het kan echt anders, ook in jou is het potentieel aanwezig. Ook al beweert iedereen in jouw omgeving van niet, zij weten namelijk ook (nog) niet beter. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam is enorm krachtig, veel meer dan bijna iedereen denkt.

 

Met dit traject vlieg ik een eindje met je mee, en wijs je de richting van jouw weg. Jouw unieke weg, die helemaal speciaal voor jou is en ligt te wachten tot je het ziet. Ik ben bij je, bied bedding en vertrouwen. Jouw stappen mogen klein zijn, dan beklijven ze beter én je neemt je lichaam met zachtheid mee. Van grote stappen kan het schrikken en dan stagneert het én het opgebouwde vertrouwen verdwijnt.

 

Door mee te doen aan het intensieve traject:

Vliegen met de vleugels van de adelaar

Krijg je een goed en persoonlijk ingericht programma. Het wordt speciaal op jouw situatie, voorkeuren en leefstijl samengesteld en is daardoor enorm waardevol. Je krijgt een mooie variatie van oefeningen, (coaching)sessies, praktische kennis en mijn persoonlijke begeleiding. Er zijn veel routes die leiden naar heling, ik help je met het vinden van die van jou.

 

In dit traject draait het helemaal om jou. 3 maanden lang is jouw pad onze leidraad. Ik loop met je mee, jij neemt de stappen. Er starten maximaal 2 trajecten per maand, dat betekent dat ik mij volledig op jouw traject kan focussen.

 

Het is zo belangrijk om zicht te hebben op jouw stappen, jouw groei en waar je verlangens liggen. Daarom leggen we ook vast. We inventariseren jouw omstandigheden, verlangens en doelen. Ik beschrijf jouw reisplan en tussendoor hou jij me op de hoogte van hoe het met je gaat.

 

Uniek aan dit traject is de markeringssessie aan het einde van het traject. We maken er een mooi moment van als je op je eigen vleugels verder gaat. Deze sessie is anders dan de eerdere sessies en de vorm er van vinden we samen gedurende het traject. Het mag buiten de box en verrassend zijn, we nemen ook meer tijd als dat fijn is. Ieders reis is anders, dus ook de markeringssessie verschilt. Als inspiratie kun je denken aan bijvoorbeeld danstherapie, plantmedicijn of een korte nature quest. De vorm van de markeringssessie gaat altijd in overleg. 

De inhoud van het traject

Het traject start met kennismaken en inventariseren:

  • Wie ben jij en wie ben ik, is er een klik en willen we samen op pad?
  • Wat zijn jouw belemmeringen, wat is je verlangen, waar ligt jouw potentiële groei, wat mag eerst.
  • Het is fijn om aan het einde van het traject te bekijken wat er is veranderd, dus we  leggen vast hoe het nu is.
  • Hoe ga je het traject in, wat heb je al gedaan, ben je bereid stappen te gaan zetten, ook al weet je de uitkomst nog niet.
  • Welke vormen van begeleiding, welke inzet van coachingvormen en oefenmethoden past bij jou en zal behulpzaam zijn voor jouw groei, ofwel: waar ga je goed op? Wat is jouw voorkeurs leerstijl? Én sta je open voor wat meer buiten de box kijken?
  • Dit alles doen we met een vragenlijst en een live afspraak.
  • In de eerste afspraak zit in het algemeen ook al een korte oefening en/of educatie.

 

Je ontvangt daarna jouw unieke reisplan:

  • Waar zetten we op in, wat past bij jou en jouw verlangen.
  • In jouw reisplan komt een palet van: natuurcoaching, vergevingswerk, systemische- en somatische oefeningen, familieopstellingen en innerlijk systemisch lichaamswerk, trauma release en ademwerk. Ook kunnen adviezen uit de orthomoleculaire- en kruidengeneeskunde en de uitgangspunten van Intermittent Living onderdeel uitmaken van jouw traject.  Educatie maakt ook deel uit van het plan, als je niet weet waarvoor je iets doet zal het namelijk veel minder goed gaan werken.
  • De markering van het einde van het traject, jouw uitvliegsessie. Dit is een belangrijk moment van terugkijken op en vieren van wat in gang is gezet en al bereikt is. Ook kijken we vooruit naar het vervolg van je reis op eigen vleugels. De inhoud van jouw uitvliegsessie ontdekken we pas gedurende het traject en kan ook buiten de box en wat meer uitdagend zijn.
  • Je krijgt jouw unieke traject op maat met begeleidingsvormen, adviezen en kennisopbouw via de mail zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. Dit is niet in beton gegoten, er is ruimte om in de loop van het traject andere keuzes te maken.

 

Praktisch:

  • Het traject duurt 3 maanden.
  • Een livesessie duur 1 tot 1,5 uur en is in de natuur of in mijn praktijkruimte thuis in Burgerbrug.
  • Er zijn 7 livesessies, in principe over de maanden verdeeld als 3:2:2.
  • In de derde maand is de tweede sessie een dubbele sessie en gelijk de eindemarkering.
  • Tussendoor is er contact via WhatsApp, je houdt me op de hoogte hoe het met je gaat, daardoor blijft je gemakkelijker oefenen en je stapjes zetten.
  • Na elke livesessie ontvang je een mail met relevante notities, eventuele adviezen, aandachtspunten, links e.d., deze zijn toegespitst op jouw persoonlijke aandachtspunten.
  • De prijs voor het programma: Vliegen met de Vleugels van de Adelaar is € 1.272,-- , of in drie termijnen van € 437,--

Commitment

  • Een belangrijk punt is dat je bereid bent zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het slagen van jouw traject.
  • Ik loop met je mee en bied bedding, ik coach, reik oefeningen aan en wil ook best als liefdevolle stok achter de deur fungeren als dat nodig is.
  • Wat ik van je zal vragen is dat je bereid bent te doen wat in jouw vermogen ligt voor het helen van je lichaam, je geest, je leven en die stappen te nemen die goed zijn voor jou. Een goede intentie, elke dag een stapje nemen, toewijding, in drie maanden kun je dan daadwerkelijk van richting veranderen.
  • Én er is hulp van mij en van het grote geheel, daar mag je op vertrouwen.
  • Zie deze drie maanden als de start van het verkennen van een nieuw pad. Na deze drie maanden mag je op eigen vleugels verder. Je hebt een goede basis gelegd en er is heling in gang gezet. Je hebt je rugzakje gevuld met genoeg bagage om verder te gaan met jouw stappen. Verandering heeft tijd nodig en vraagt een leven lang aandacht. 

Inhoud van de sessies

De vormen van coaching en begeleiding die in een individueel traject kunnen zijn opgenomen:

  • Systemisch werk, familieopstellingen: Het lichaam neemt  spanningen in je leven heel zuiver waar en als je jouw bewustzijn naar het lichaam brengt wordt de spanning zichtbaar en geeft het informatie. Informatie over je huidige situatie, wat nu triggert, maar meer nog over de spanning die in het verleden is gevoeld en zich heeft opgeslagen in delen van je lichaam. Ook gebeurtenissen en patronen uit je familiesysteem liggen nog verborgen in jou. Spanning en klachten kunnen zijn oorsprong hebben in je voorouders. Deze 'oude pijn' wordt vaak niet gezien, niet herkend en erkend omdat de herinneringen die er bij horen pijnlijk zijn. De acute pijn en trauma van toen was te heftig om direct te verwerken. Jouw lichaam, of systeem heeft het daarom opgeslagen tot er wel verwerking mogelijk is.  Met systemisch werk in de natuur of Innerlijk systemisch lichaamswerk gaan we naar de opgeslagen pijn toe en kan heling ontstaan. 
  • Natuurcoaching: Wandelcoaching en/of oefeningen in de natuur. De natuur is de plek van onze oorsprong en zit letterlijk in ons systeem. De systemen die in de natuur werken, zijn ook die van ons. Buiten zijn, terugkeren naar de natuur doet je daarom zo goed, het maakt je rustiger, krachtiger en vitaler. Als we werken in de natuur, dragen de bomen, de dieren, het weer, en alles wat onze zintuigen waarnemen bij aan de oefeningen die we doen. De grootsheid en eenvoud van de natuur zorgt dat inzichten tot je komen en dieper indalen.
  • Somatische- en ademoefeningen en trauma release: Oefeningen waarbij je direct via je lichaam spanning en oude trauma’s kunt ontladen. Een overbelast zenuwstelsel kan hiermee stapje voor stapje herstellen. Ik reik de oefeningen aan, we oefenen samen en daarna kun je er thuis zelf mee verder. Het zenuwstelsel kan daardoor steeds meer herstellen en veiligheid gaan bieden.
  • Vergevingswerk: Het kan heel zwaar voelen om de stap naar vergeving te zetten, misschien lijkt het wel onmogelijk. Maar vergeving maakt het leven juist zoveel lichter, er ontstaat ruimte en je kunt weer verder. Alles wat je een ander of jezelf niet kunt vergeven blijft namelijk aan je plakken. Het belemmert jouw levensenergie om vrijuit te kunnen stromen. Het zet je vast en kan je uiteindelijk ook ziek maken. Met vergevingswerk maak je de energie weer vrij.
  • Geleide meditaties: Meditatie kan helpen tegen stress, het verminderen van angst, je focus bevorderen en je in het nu brengen. Je wordt je bewust van je eigen lichaam door je ademhaling te volgen en gedachtes te observeren. Door te mediteren kun je afstand nemen van de gedachtes die in je hoofd rondgaan. 
  • Educatie: Zonder kennis, zonder te weten waarom je iets doet, hebben interventies veel minder kans van slagen. Weet je hoe en waarom iets werkt, dan is het zoveel gemakkelijker om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Kennisoverdracht, is daarom een belangrijk onderdeel van het traject. Ik doe dat deels mondeling, aansluitend bij wat voor jou specifiek relevant is. Daarnaast zal ik verwijzen naar relevante boeken, websites, blogs, interviews.
  • Orthomoleculaire- en fytotherapie, intermittend living: Voedings- en lijfstijlinterventies en (tijdelijke) suppletie kunnen een boost geven aan je energie en gezondheid. Hiermee wordt het gemakkelijker om verandering in gang te zetten. Doordat je voelt wat verandering van lijfstijl met je lichaam doet, wordt het vanzelfsprekender deze toe te blijven passen.  

Je bent zo welkom

De initiatie van de adelaar*

 

Het is midden in de nacht. Ik denk aan die jonge arend die over de rotsen naar beneden wordt geduwd door zijn moeder. Die arend heeft nog nooit gevlogen. hij weet niet wat vliegen is. Hij weet niet hoe het moet en hij weet al helemaal niet hoe het voelt.

En dan is er die moeder. Als symbool voor het leven zelf. Die oermoeder. Zij is het die hem over die rotswand duwt. Een oneindige val naar beneden. Wie doet nou zoiets? Maar het is het grootste cadeau voor het jong wat ze hem in haar moederschap kan geven. Want dat is de enige manier om te leren vliegen. 

 

Zo heeft het leven het bepaald. Het arendsjong kan er tegen vechten en zich verzetten, maar dit is de initiatie naar arendschap. Het is al voor hem bepaald voordat hij geboren werd.

 

Welkom op aarde!

 

De initiatie voor de arend bestaat uit vallen en uit zijn veiligheid verlaten. Hij moet zijn angsten onder ogen komen. Om zichzelf te vinden. Door te vallen, gaat hij vliegen. Eerst naar beneden, dan pas naar boven.

 

Maar dat weet hij nog niet.

 

Het gevoel van vallen lijkt verschrikkelijk. Maar in werkelijkheid is vallen een heerlijk gevoel wanneer hij zich er aan overgeeft. Het is alleen eng als hij denkt dat hij te pletter valt. En natuurlijk denk ie dat, want hij heeft nog nooit gevlogen.

De reden dat moeder arend hem zo ongenadig over dat randje duwt, is omdat ZIJ iets weet wat hij nog moet ontdekken. Namelijk dat hij een arend is. Het jong weet nog niet wie hij is en waartoe hij geboren is. Het zit veilig in het nest. Maar arenden zijn geboren om tot grote hoogtes te vliegen. Niet om veilig te blijven.

 

De enige manier voor het jong om te ontdekken wie hij is, is door te vliegen. Het is de enige manier. En daarom duwt ze hem zo ongenadig, maar uit liefde, over het randje. 

Tijdens het vallen is er angst, paniek, twijfel, wanhoop, boosheid en ongeloof. Ook dat hoort er bij.

Het wonderlijke is dat het arendsjong eigenlijk niet heel veel hoeft te doen. Het overkomt hem. De mindfuck is dat hij denkt, in zijn nog niet weten wie hij is, in zijn kleine ikje, dat hij denk dat hij invloed heeft op het proces.

 

Maar in de overgave aan het moment, ontdekt hij langzaam iets over zichzelf. 

Want langzaam spreiden zich zijn vleugels. Vleugels waarvan hij niet eens wist dat hij ze had. En in de overgave aan dat moment, dat magische moment van ontwaken,  ontdekt hij wie hij is. En dan voelt hij de wind niet meer langs, maar onder zich. En op een gegeven moment in de reis van overgave, precies op het juiste moment, valt hij niet meer, maar stijgt hij op. Alsof een onzichtbare hand hem omhoog duwt. Maar het is de wind, en het zijn zijn vleugels.

 

David Pieters

 

* In het verhaal wordt gesproken over de arend, omdat ik het zelf niet heb geschreven heb ik geen aanpassingen willen doen. Arend en adelaar zijn verschillende woorden voor één en dezelfde vogel. De term 'adelaar' is van oorsprong een dichterlijke benaming voor de arend.