orthomoleculair

Gezondheid is iets anders dan afwezigheid van ziekte. We hebben voldoende basisstoffen nodig om optimaal vitaal te kunnen leven. Deze stoffen zou je idealiter voornamelijk uit je dagelijkse voeding willen halen. Een tekort aan vitaminen, mineralen en spoorelementen kan ons doodziek maken. Vaak gebeurt dit sluipend, je hebt dan last van de ene klacht na de andere.

 

Met orthomoleculaire therapie wordt gezocht naar de oorzaak van een klacht. Wat zit er achter een bepaald symptoom? Waarom reageert het lichaam op deze manier? Wordt de oorzaak opgelost, dan zal de klacht, het symptoom ook kunnen verdwijnen. Orthomoleculaire therapie kan een goed middel zijn om uit het klachtenpatroon en ook eventuele ziekte te komen. Hierbij wordt gesteund op de pijlers: voeding, beweging, leefstijl en mindset. Het herstelproces wordt ondersteund met supplementen.

 

Met een orthomoleculair voedingspatroon, een gezonde leefstijl en een goede balans tussen spanning en ontspanning, zorg je goed voor jezelf. Wanneer er balans is in de bloedsuikerspiegel, de darmflora, het zuur-base niveau, de hormonale systemen, het immuunsysteem en op het niveau van de neurotransmitters en je het lichaam geeft wat het nodig heeft, dan voel je je fit, energiek en in balans. Tijdens een traject levenscoaching worden waar nodig basisadviezen vanuit de orthomoleculaire- en kruidengeneeskunde gegeven. Een uitgebreid en uitgewerkt orhomoleculair consult en advies is optioneel bij een traject levenscoaching of sessies systemisch werk.

 

Een orthomoleculair consult is alleen mogelijk in combinatie met een traject levenscoaching of sessies systemisch werk. De ervaring leert dat de implementatie van de orthomoleculaire adviezen op die manier veel succesvoller is. 

  • Eerste orthomoleculair consult inclusief een uitgewerkt advies € 169,50
  • Vervolgconsult maximaal 45 minuten € 59,50

 

Intermittent living

Intermittent living heeft zijn basis in de orthomoleculaire- en evolutionaire geneeskunde. Het is een methode om matige, kortstondige stressprikkels te stimuleren zoals koude, hitte, ademhalingsoefeningen of intensieve beweging. Op die manier wordt het overlevingsinstinct gepikkeld dat door een moderne levensstijl in de sluimerstand is geraakt. Het zorgt voor een verbetering van de vitaliteit. 

De moderne leefomgeving is veranderd van gevaarlijk naar veilig. Afwisseling is ingeruild voor regelmaat, ongemak voor comfort en schaarste voor overvloed. Door die veranderingen is een levensstijl gecreëerd die mensen kwetsbaar maakt. Spieren en hersencellen worden minder intensief gebruikt en ook bepaalde regelssystemen in het lichaam gaan minder goed werken. Dat zorgt voor kleiner worden de hersenvolumes, afnemende spiermassa, toename van vetweefsel en een overactivatie van het immuunsysteem. Deze effecten liggen aan de basis van welvaarsziekten als diabetes en obesitas. Om ze tegen te gaan is het goed om af en toe acute, kortdurende en evolutionair bekende stressprikkels te integreren in je levensstijl. Zolang die stress kortstondig is kan je lichaam deze prima verwerken en werkt het positief op jouw gezondheid. Je wordt er juist meer flexibel van en kunt beter reageren op extremen. Pas als stress langdurig is , wordt het ongezond.
De principes van intermittent living kunnen in trajecten levenscoaching geïntegreerd worden.